Breathe is mijn favoriet voor de Android: een simpele en heel effectieve adem-begeleider. Het is een van de apps die je kunnen helpen je hele systeem in een lagere versnelling te brengen door middel van je ademhaling.
Het is een gratis app met de juiste instelmogelijkheden; een verlengde uitademing met een pauze na de uitademing is makkelijk in te stellen.
Een vergelijkbare app voor de Iphone is de Breathe Easy – Paced Breathing of de  iBreathe – Relax and Breathe

 

 

Een andere geschikte app gericht op je ademhaling heet Pranayama.
Hiervan is ook een gratis versie te verkrijgen/uit te proberen via de App store en Play store. Ook in deze app bestaan diverse instelmogelijkheden, waaronder verschillende muziekstijlen ter begeleiding van de ademhaling.

Breathe2Relax is een andere gratis app, waarbij je ook tijdens je oefening gemakkelijk de lengte van de uitademing kunt instellen. De plaatjes op de achtergrond kunnen je verder helpen om te helpen ontspannen. Je kunt zelf kiezen wat voor soort plaatjes je te zien krijgt, evenals wat voor geluid je op de achtergrond wilt horen. En daarnaast heeft deze app nog andere mogelijkheden, waaronder een instructiefilmpje, achtergrondinformatie etc.
Kortom: gewoon eens uitproberen.

 


Kardia – Anti-Stress Breath is weer een andere app gericht op de ademhaling, ook met diverse instellingsmogelijkheden. Zo kun je de kleur van de bol (die groter wordt en weer kleiner wordt – net als een ballon die opgeblazen wordt en weer leegloopt), de begeleidende muziek, tijd van inademen en uitademen etc. instellen. Je kunt gedurende 10 dagen de betaalde versie Kardia+ gratis uitproberen, daarna kun je de vereenvoudigde versie gratis blijven gebruiken.

 

 

Ook de Respiroguide Pro is een simpele en effectieve adem-begeleider.
Via ‘instellingen’ kun je de uitademing laten verlengen ten opzichte van de inademing. Dit heeft echt een grote meerwaarde.
Het bijbehorende geluid werkt verder zeker ondersteunend. En via de i-button krijg je hele goede aanvullende informatie over ademhaling.
De Respiroguide Pro is ontwikkeld door Vital-EQ, de internationale tak van het Landelijk Centrum Stressmanagement en voor slechts 2 euro te koop in de App store en Play store.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu