De symptomen van stress en burn out en de overgang kunnen veel op elkaar lijken. Daardoor komt het nogal eens voor dat er een verkeerde diagnose worden gesteld. Dan luidt de diagnose overmatige stress of burn out, terwijl het dat niet is. En als je weet wat er daadwerkelijk aan de hand is en de overgang besproken wordt in de diagnosefase, kan het zijn dat er een andere diagnose en daarmee ook een ander behandelplan uit voortvloeit.

Vaak zie ik dat de overgang de laatste (grote) druppel vormt bij het ontstaan van een burn-out.
Lees hierover mijn blog Burn-out door de overgang

Ben jij overgangsproof?

Je bent overgangsproof als je geïnformeerd bent over wat deze levens­fase betekent, je de (impact van de) overgang (op jouw leven) bespreek­baar maakt in je privé­- en werkomgeving en regelt wat er nodig is, zodat jij, ook in deze levensfase, gezond en vitaal kunt leven en werken.
Meer hierover op www.overgangsproof.nl

Wat kan helpen?

  • Maak vooral eens een afspraak met een overgangsconsulente, bijvoorbeeld vanuit  Care for Women. Aan de hand van een door jou ingevulde vragenlijst kunnen zij heel goed bepalen in hoeverre je hormonale veranderingen op dit moment van invloed zijn op je huidige situatie en hoe je daarop invloed kunt uitoefenen. Dat kan bijvoorbeeld met supplementen, waarin zij je ook kunnen adviseren. Wendy Bakker is een van de specialisten van Care for Women en mijn samenwerkingspartner hier in het Gooi. Zij houdt praktijk in Naarden/Bussum.
  • Op www.vuurvrouw.nu vind je de nodige informatie, waar je misschien ook al wat aan hebt.
  • Op www.ymea.nl vind je informatie en diverse producten die je klachten kunnen doen verminderen.
  • En kijk ook eens op de website van de Energieke Vrouwen Academie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu