Business Program

  1. Home
  2. Business Program

Mindful bewegen – 100 dagen programma

Wil je als bedrijf het ziekteverzuim terugdringen en verder bouwen aan een vitaal en gezond personeelsbeleid? Lees dan verder

Doel: middels het opstarten van een loopgroep medewerkers de gelegenheid bieden om bewegen (in de vorm van hardlopen) te combineren met een verdere bewustwording van eigen lichaam en geest. In het bewegen/hardlopen wordt aandacht besteed aan een gezonde balans tussen werk en privé.
Een groep medewerkers zal gedurende 100 dagen lang begeleidt worden met als “einddoel” een bedrijvenrun. Gedurende deze periode wordt toegewerkt naar minimaal 5 km blessurevrij hardlopen. Echter niet het lopen zelf is het doel, maar het lopen als middel om het lichaambewustzijn te vergroten, bewuster te worden van wat er te voelen valt en de mentale (dis)balans. Vanzelfsprekend is het goed dat de medewerkers daarmee ook fitter en lekkerder in hun vel komen te zitten. Een mooie bijkomstigheid. In de loopsessies worden de principes van Chi Running toegepast. Een combinatie van mindfulness, ademhalingsoefeningen en blessurevrij hardlopen. Tijdens het lopen komen verschillende technieken en aandachtspunten middels oefeningen uitgebreid aan bod.

Doelgroep: de medewerker die wel zou willen hardlopen, maar nog niet de stoute (loop) schoenen heeft durven aan te trekken.

Gestart wordt met een introductiebijeenkomst. Deze bijeenkomst beslaat ongeveer twee uur, inclusief uitleg en loopinstructie. Een vervolg op deze bijeenkomst kan bij voldoende deelnemers binnen een week starten.
Het gehele traject beslaat 100 dagen waarin 10 begeleide bijeenkomsten, inclusief de introductiebijeenkomst. Het minimum aantal deelnemers is 6 en maximaal 15.

Kosten informatiebijeenkomst: 190 euro
Kosten gehele traject: 998 euro

Menu