Door wie

Over mij

Han Baeten is mijn naam en ik ben vanuit HB Training & coaching vooral als runningtherapeut actief. Sinds 1991 ben ik al werkzaam in de hulpverlening en heb me vanaf 2001 gespecialiseerd in groepsmaatschappelijk werk en bedrijfsmaatschappelijk werk.
Vanuit het groepsmaatschappelijk werk heb ik met name veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van persoonlijke effectiviteit, assertiviteit, stresshantering en depressie door het geven van specifieke trainingen over die thema’s.
In de rol van bedrijfsmaatschappelijk werker heb ik me ook als coach verder ontwikkeld bij de begeleiding van medewerkers met psychosociale klachten. Daarbij heb ik me verder gespecialiseerd in stress, overspanning en burnout

Daarnaast heb ik vanuit mijn passie voor bewegen in 2011 de opleiding tot EFAA Running Instructor bij Aart Stigter gevolgd. Hierna heb ik bij Marion Meester voor het eerst kennisgemaakt met Chirunning. Vervolgens heb ik in 2014 de trainersopleiding Bewust Hardlopen bij Ronald Valkenburg met succes afgerond en in 2015 de looptrainersopleiding voor het programma Sportrusten. Daarnaast heb ik de opleiding tot Bootcamp Instructeur gevolgd (2018) en tot NatuurlijkActief Buitenspeelbaas (2020) voor het geven van een Total Workout. En in 2021 heb ik mijn certificaat behaald voor het mogen geven van de 5-weekse cursus Mindful Run. Aanvullend nog de 3-daagse training Intelligent Bewegen (2023) en de opleiding tot Cognitieve Fitness trainer (2023).
Met mijn ervaring in zowel hulpverlening als hardlopen heb ik in 2011 de opleiding tot Bofitcoach doorlopen. Vervolgens heb ik in 2014 een opleiding tot leefstijlcoach/ vitaliteitscoach gevolgd bij Albert Sonnevelt. In 2016 heb ik me verder geschoold in de Energy Control Methode van Stans van der Poel. De scholing tot Runningtherapeut  heb ik bij Simon van Woerkom in 2017 doorlopen en vanaf 2019 assisteer ik bij  het praktijkgedeelte van de cursus Runningtherapie bij de Sonneveltopleidingen.
Met al deze kennis en ervaring coach ik sinds 2011 mensen met stressklachten, symptomen van overspannenheid, burnout, depressie en/of angst- en paniek naar een fysieke en mentale balans met als motto lopen, voelen en beter worden.

De combinatie van mentale coaching en fysieke inspanning hanteer ik vanuit Loopjezelfbeter en in opdracht van Meulenberg Training & Coaching, Liberi, en Stap uit je burn-out. Daarnaast ben ik aangesloten bij  BMW voor elkaar en ARBO Regionaal.

Wat mij in dit alles beweegt? Waar ik zelf warm voor loop en energie van krijg?  Lees hier het antwoord.

Ik sta geregistreerd bij het Beroepsregister van Agogisch en Maatschappelijk werkers en bij de Kamer van Koophandel onder HB Training & Coaching.
Verder ben ik actief lid van de BPSW – Beroepsvereniging van Professionals in Sociaal Werk, St. Begeleiden bij Burnout & Stress, de Beroepsvereniging Runningtherapie Nederland en het Stress Alert System.

Specialisme

Op verschillende manieren heb ik me verder verdiept in stress, overspanning en burnout. Naast de vele verhalen van mijn cliënten en het nodige leeswerk heb ik me op verschillende manieren verder laten bijscholen: