Energy Control Methode

  1. Home
  2. Energy Control Methode

Wil je heel gedegen, verantwoord en zo efficiënt mogelijk werken aan het herstel van je burn-out? Wil je voorkomen dat je te hard of te langzaam loopt?
En wil je dagelijks de vooruitgang kunnen meten en monitoren?
Dan is de Energy Control Methode echt iets voor jou.

De Energy Control Methode is geschikt bij de volgende doelstellingen:
– Herstellen van chronische stressklachten of burn-outklachten.
– Op een actieve manier ME, fybromyalgie of chronische vermoeidheid aanpakken.
– Gerichter trainen naar je sportieve doelen.
– Sporten echt volhouden.
– Meer ontspanning.

Ademhalingstherapie en met de juiste intensiteit trainen vormen de basis van de Energy Control Methode van Stans van der Poel. De hartslagvariabiliteit (HRV) vormt de meeteenheid voor de rustmeting en de ademhalingsoefeningen. De juiste trainingszones worden bepaald aan de hand van de inspanningstest, waarbij ondermeer het omslagpunt bepaald wordt.

De methode start met een rustmeting en een inspanningsmeting. Op basis hiervan krijg je een gepersonaliseerd trainingsschema voor 6 weken, bestaande uit 3x per week gedoseerd trainen en 3x daags een ademhalingsoefening van 6 minuten. Met de gegevens uit de genoemde metingen kun je heel gericht en optimaal effectief je trainingen inrichten én je ademhalingsoefeningen doen. Daarbij vormt de Hearth Rate Coach – een speciaal hiervoor ontwikkelde app – je persoonlijke coach. Je kunt daarbij mij als coach machtigen je gegevens uit de app te ontvangen. Daarmee kan ik – net als jij – de voortgang monitoren via de site www,heartratecoach.com. Zodat ik je op basis daarvan specifiek kan coachen en adviseren.

Benodigdheden

  • Smartphone met Bluetooth 4.0 = Bluetooth Smart.
  • Een hartslagmeterborstband die via blue tooth kan communiceren met je telefoon. Zoals de Wahoo Tickr hartslagmeter (50 euro), de Polar 7 hartslagsensor (circa 60 euro) of de CooSpo H8(25 euro). Deze mag je zelf aanschaffen. Belangrijk is dat de borstband werkt met Bluetooth Smart.
  • Abonnement op de Heart Rate Coach.  Een  jaarabonnement op deze app inclusief onlinecoaching kost 97 euro. Als de ECM onderdeel uitmaakt van een begeleidingstraject, dan betaal je slechts 47 euro voor dit abonnement. De toegang tot het gebruik van de app en de website is te verkrijgen op uitnodiging van mij als coach.

Boekentip:

Menu