Lopen (en met name hardlopen) heeft vele bewezen positieve effecten op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Een aantal van die positieve effecten helpen o.a. bij herstel van burn-outklachten. Zie hierover mijn eerdere blog ‘Waarom hardlopen?

Uiteraard zijn er ook andere sporten die dezelfde of vergelijkbare effecten tot gevolg hebben. Een andere duursport die het volgens wetenschappelijke onderzoeken ook goed doet is FIETSEN. Mijn collega en psycholoog Ernst Strubbe gaat vanuit PSYCLING met zijn cliënten fietsen, om vergelijkbare redenen waarom ik met mijn klanten ga (hard)lopen.

Ik stap soms ook op de (ATB)fiets met mijn loopklanten, bijvoorbeeld als hardlopen vanwege een blessure onverstandig of onmogelijk is. Of wanneer overgewicht het hardlopen nog in de weg zit. Een extra ATB-fiets heb ik ter beschikking voor dit soort situaties. Dus mocht je liever fietsen dan lopen, neem ook dan gerust contact met me op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu