Nadat je een fietstest of looptest gedaan hebt, kun je jouw persoonlijke omslagpunt (AT) invullen bij de settings in de app. Van daaruit worden je persoonlijke inspanningsniveau’s berekend. Ook kun je kiezen voor een vorm van de dag training die rekening houdt met je HRV waarden (hartslagvariabiliteit).
De app geeft tijdens de training aan op welke intensiteit je op dat moment aan het trainen bent:
– Warming-up/Cooling Down spreken voor zich
– Endurance 1 is geschikt voor hele lange fietstochten en kun je dagelijks doen,
– Endurance 2 is het meest efficiënt vooral als je naast sporten ook nog veel doet. 1 x in de 48 uur.
– Endurance 3 is behoorlijk pittig . 1 x in de 48 uur
– Intensive is zo nu een dan een aanrader. Het herstel hiervan is 36 uur
Wil je het liefst trainen op de vorm van de dag, dan is het raadzaam om dagelijks de rustmeting (Rest Measurement) te doen. Doe dit iedere dag rond hetzelfde tijdstip. Het mooiste zou zijn vroeg in de ochtend, nog voordat je allerlei activiteiten hebt ondernomen.
Als je de App start voor een rustmeting van 6 min kunnen er de volgende teksten verschijnen: Relax, Rest en Active.
Relax is daarbij het beste als er een rustmeting wordt uitgevoerd. Dit betekent dat de HRV hoog is (boven de 70) en het lichaam kan ontspannen en uitgerust is..
Als er Rest in beeld komt (50-70) of zelfs Aktive ( minder dan 50) dan kun je het lichaam helpen te ont-spannen middels je ademhaling.
Je ziet op de app ook je hartslagfrequentie. Gebruik ook die als biofeedback: bij een effectieve ademhalingsoefening zakt je hartslagfrequentie met enkele slagen.
Na 6 minuten is de meting klaar en krijg je een advies op welke intensiteit je die dag het beste kunt trainen. Het is goed om te weten dat je na een paar rustmetingen alleen nog maar met jezelf vergeleken wordt, en het advies daarop gebaseerd wordt.
Zie ook de diverse instructiefilmpjes