Ruud Meulenberg van Meulenberg Training & Coaching had me onlangs uitgenodigd in een podcast te vertellen wat ik weet over ademhaling en hardlopen – ontspanning en inspanning. Met name in relatie tot het herstel van stress en burn-outklachten.
Meulenberg Training & Coaching is een van mijn samenwerkingspartners en met veel plezier maak ik deel uit van Ruud zijn Team van Coaches.

Hieronder het resultaat.  Volgens Ruud is het ‘een zeer informatieve podcast die de voordelen laat zien van effectieve ademhaling en beweging op je brein en op je ontspanning.’  Oordeel zelf en ik vind het fijn als je een reactie achterlaat onderaan deze pagina 😉

 

8 reacties. Reactie plaatsen

 • Annemarie T Hart
  april 10, 2021 10:00 am

  “De farmaceutische industrie tussen de oren kan zo veel meer”.
  Altijd leuk om jou te horen praten Han Baeten
  Mooi je gouden tips weer! “Investeer in inspanning en ontspanning op een ontspannen manier! Geniet van bewegen zonder moeten. Kijk of je de ademhaling rustig kan krijgen. Binnen 1 minuut is dat mogelijk. Hoe mooi is dat!” ?
  Pracht podcast, genoten weer! Alle goeds en jeej 1 uur zitten is een half uur bewegen ahahaha … vandaag 7 uur op de billen gezeten oepsss, het hagelt nu buiten en de avondklok is er al om 22 uur. Dat wordt binnen huppelen 😉

  Beantwoorden
 • Wilma Kuipers
  april 10, 2021 11:00 am

  Mooi om de passie voor bewegen van Han Baeten zo te luisteren. Ondanks dat ik zakelijk actief ben samen met de farmaceutische industrie heb ik eigenlijk nooit geweten hoe de inwendige farmaceutische industrie kan werken. Dankbaar voor deze ervaring en zeer bruikbaar ook. Ik trek het vergelijk met vluchtdieren zoals paarden die door de aanmaak van stress hormonen instaat zijn om te vluchten. Wanneer je ze gaat observeren zie je dat er stress in het lichaam opgebouwd wordt wanneer er in hun ogen iets spannends aan de hand is en het wonderbaarlijke is dat ze direct na het wegvluchten, het wegrennen, horend hard uitblazen en daarna weer rustig staan te grazen. De opgebouwde stress hormonen ( de stofjes die Han zo mooi benoemd ) zijn direct weer gereduceerd. Dit heeft de natuur mooi bedacht , paarden in de natuur raken nooit burn-out omdat ze moeten bewegen om te (over)leven. Han heeft mij dit zo mooi uitgelegd; met een burn-out staan sommige mensen continu in de vlucht modus en in plaats van rustig te gaan grazen wat veel huisartsen adviseren, volg je hart en ga rennen voor je leven, blijf rustig om je heen kijken en zoek een plek om daarna rustig te gaan grazen. Han, Dank voor je wijze lessen!

  Beantwoorden
 • Een erg herkenbare en interessante podcast die je zo wegluistert en je aan het denken zet. Leuk om te horen hoe mijn loopcoach de onderwerpen goed kan verwoorden die ik zelf frequent tegenkom in het alledaagse leven.

  Beantwoorden
 • Monique van Laarhoven
  april 19, 2021 6:52 pm

  Super mooie podcast, veel kennis mogen ontvangen van Han mijn collega-coach.
  Bij Han ben je in goede handen.

  Beantwoorden
 • Super mooie samenvatting en goed verhaal!

  Beantwoorden
 • Ha Han, zojuist heb ik jouw podcast geluisterd van MTC. Gaaf hoor, mooi verhaal, veel info, duidelijke uitleg en super veel passie ??

  Beantwoorden
 • Top podcast?wat ben je heerlijk authentiek ?genoten: helder en mooi uitgelegd ??

  Beantwoorden
 • Ha, die Han ?
  Allereerst mijn complimenten voor die prachtige video met jouw als deskundige in de hoofdrol.??? Heel erg geloofwaardig en overtuigend met an almost nonchalantly, adding scientific statements ??????really well done.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu