Kenmerkend

  1. Home
  2. Kenmerkend

Al wandelend op een ongedwongen manier praten en vertellen wat je bezig houdt.
Wie kent dit niet?
(Hard)lopend coachen in de natuur onderscheidt zich van de meer gangbare coaching, waarbij de klant over het algemeen tegenover de coach in een kamertje zit. Hieronder enkele kenmerkende verschillen & voordelen:

  • Letterlijk naast iemand lopen werkt op een onbewust niveau ondersteunend, en voelt anders dan letterlijk tegenóver iemand zitten.
  • Door naast elkaar te lopen maak je vanzelf minder oogcontact met elkaar. Voor velen maakt dit het juist gemakkelijker zaken te uiten die moeilijk zijn of gevoelig liggen.
  • Lopend praten heeft een ander effect dan zittend praten. Wanneer je wandelt kom je in beweging, alles wat vast lijkt te zitten in je hoofd, komt hierdoor ook gemakkelijker in beweging. Voor de biologische verklaring hiervan is het boek ‘Loop je zorgen uit je lijf‘ een aanrader.
  • Lopend praten biedt de mogelijkheid af en toe letterlijk en figuurlijk ergens bij stil te staan. Een aantal onderwerpen zullen daarbij standaard behandeld worden. Zie hiervoor ook de thema’s in het Herstelplan.
  • Daarnaast biedt deze actieve coaching de mogelijkheid voor verschillende lichaamsgerichte en ervaringsgerichte oefeningen. Het besprokene aan den lijve ervaren helpt bij het beklijven en integreren van datgene wat besproken is.
  • De fysieke effecten van inspanning – waarbij diverse hormonale veranderingen optreden – leveren ook een aanvullende bijdrage aan de effectiviteit van de coaching. Meer hierover op mijn website Bewegen voor je Brein en in het fantastische boek FIT ! Bewegen voor een beter brein.
  • In de natuur beweeg je je buiten je eigen vertrouwde wereld. Je zult letterlijk nieuwe wegen inslaan en nieuwe perspectieven ontdekken. Hierdoor zul je gemakkelijker openstaan voor nieuwe inzichten en ideeën. Tegelijkertijd profiteer je van de positieve effecten van de natuur op lichaam en geest.

Lees meer over bovengenoemde factoren in

De 10 positieve effecten van wandelen

Menu