Loopclinic

 1. Home
 2. Loopclinic

Wil je een uur lang werken aan het optimaliseren van je looptechniek?
Dan loop ik graag met je mee en geef je al lopende verschillende oefeningen en technische aanwijzingen om blessurevrij, meer ontspannen en beter hard te lopen.

De looptechnische trainingen zijn geïnspireerd op wat ik geleerd heb van Marion Meester (ChiRunning) en Ronald Valkenburg (Bewust Hardlopen) na mijn basisopleiding tot Running instructor bij Aart Stigter.

Hieronder enkele reacties van mensen die een clinic bij mij gevolgd hebben.

 • Jacqueline schreef (13.01.19) op Facebook:
  Iedereen die beter, blessurevrij en met plezier wil leren hardlopen raad ik Han aan. Han heeft mij veel vernieuwende en technische loopinzichten gegeven. Maar hij heeft me vooral doen inzien dat mijn (te) sterke focus op nog snellere loopprestaties juist ten koste ging van de snelheid. Persoonlijke records verbreken is leuk maar lekker ontspannen en verstandig lopen is nog leuker en houd je langer vol! Als je toch harder wilt leren lopen, leert Han hoe je met simpele technieken je lichaam in een hogere versnelling kunt zetten zonder dat het je veel meer moeite kost. Echt de moeite waard!
 • Philip schreef (14.07.17):
  Ik loop al ruim 10 jaar, maar veel schot zat er niet in. Bij LaFoot vertelden ze me dat mijn looptechniek verkeerd was. Ze noemden Han van Loopjezelfbeter. Eerlijk gezegd was ik aanvankelijk wat sceptisch, maar direct bij de eerste kennismaking bleek al dat Han verstand van zaken had. Geduld, een positieve uitstraling en een professionele begeleiding maakten dat ik direct aan de slag kon met al zijn tips. Hij zei er ook bij dat je niet alles in 1x goed moest willen doen. Dat was fijn, want het kostte me wel wat oefening om echt tot een blijvende verandering te komen. Dankzij Han loop ik nu sneller en prettiger dan ooit en train ik nu voor de Dam tot Damloop, iets wat ik anders nooit voor mogelijk had gehouden.
  Dank je wel, Han!
 • Masja schreef (14.07.17):
  Heerlijk dat hardlopen! Het is voor mij ontspanning en soms, met een evenement in het vooruitzicht wil ik alles weer op scherp. Het beste eruit proberen te halen.
  Op een gegeven moment dacht ik; waar kan ik nog praktisch verbetering vinden in het lopen? Met wat rondvragen onder lopers die ik ken kom ik al snel de naam van Han, ‘”Loop jezelfbeter” tegen.
  Eerst doen we een veldtest, later de clinic. Het contact loopt erg ontspannen en Han voelt goed aan wat ik wil. Het hielp mij enorm verder, de bewustwording van je ademhaling en de techniek van het lopen. Lekker praktisch en direct toepassen in mijn training.
  Ook erna toen ik nog wat vragen had was Han goed bereikbaar.
  Thx Han! Ik zou zeker nogmaals een clinic bij je volgen om weer een stapje vooruit te komen.

Zie ook mijn E-book Ontspannen (door) hardlopen.

Menu