Wat je in algemeenheid kunt zeggen is dat de Maximum Cushioning modellen van Hoka meer demping bieden dan de reguliere hardloopschoenen en in het bijzonder geschikt zijn voor lopers die veel last hebben van kuiten, achillespezen, lage rug en knieën. Maar ook voor lopers die bijvoorbeeld herstellend zijn na een hernia, hielspoor of een operatie kunnen baat hebben bij de grote hoeveelheid extra demping. De gemiddelde afname van de impact op het lichaam bedraagt ongeveer 25 tot 35{aa040945c7e4b20c72e2273ce6d19c563bc06cfd0b665cf5405c35a4f2ef72ff}.
Maximum Cushioning schoenen kunnen door zowel mid/voorvoetlanders als door haklanders gebruikt worden. Afhankelijk van o.a. je gewicht, je loopstijl en je achtergrond is er altijd wel een model dat bij je past. Daarvoor moet je dan wel naar een winkel die meerdere modellen verkoopt, zoals Tri-Run in Hilversum – waar ze je kunnen adviseren welk model wel en niet geschikt voor je is.
Toen Tri-Run 4 jaar geleden de schoenen van Hoka One One introduceerde verklaarde veel collega’s hun voor gek. Deze schoenen met die gekke dikke zolen zouden ze nooit verkopen. Toch zagen zij een toekomst voor deze schoenen. Met name omdat niet iedereen dezelfde loopstijl heeft, mensen soms chronische blessures hebben of gewoon een behoefte aan meer demping om minder de spieren te belasten.
Inmiddels kregen ze gelijk en hebben ook andere hardloopspeciaalzaken inmiddels wel een Hoka model in hun collectie zitten. Maar niet allemaal weten ze precies voor wie nou welk model geschikt is…….
Niet elke Hoka is namelijk hetzelfde, niet elke Hoka heeft dezelfde afwikkeling en niet elke Hoka heeft dezelfde demping. Het ene model is smaller en het andere juist wat breder. Bij de modellen van Hoka wordt dit verschil in de schoenen o.a. aangegeven door hoe de plaatsing van Metarocker is, het type zoolmateriaal en de heel-to-toe drop.