Nieuws & Agenda

  1. Home
  2. Nieuws & Agenda

Het Fitte Brein –  20 november 2021
Gratis theatervoorstelling met Ard Schenk, Dick Swaab, Willem Phillipsen en Erik Scherder.

Wat zijn de effecten van sport en bewegen? – 18 november 2021
Gratis webinar

Cursus Mindful Run – 22 september 2021
Wil je graag in groepsverband leren hoe je mindful kunt hardlopen, dan is de 5-weekse Mindful Run cursus geschikt voor jou. De cursus is geschikt voor iedere hardloper. De cursus is zo opgezet dat zowel de gevorderde als de beginnende hardloper kan meedoen. Het mooie van de cursus is dat je de mindfulness en ademhalingstechnieken niet alleen tijdens het hardlopen toepast, maar in je hele leven. Hierdoor krijg je meer energie en minder stress, ook als je niet aan het hardlopen bent.

Runningtherapie – webinar
Op 29 april was het webinar ‘Runningtherapie – Rustig hardlopen ter versterking van je mentale gezondheid’. In dit webinar – wat je kunt terugkijken – wordt het hoe? en waarom? van de toepassing van Runningtherapie uitgelegd vanuit de runningtherapeut, de psychiater en de psychomotorisch therapeut.
Vele onderzoeken en wetenschappelijke studies wijzen op de positieve effecten van bewegen (‘rustig hardlopen’) op onze gezondheid. Het helpt je conditie te verbeteren en je zelfvertrouwen te vergroten. Gevoelens van onzekerheid, angst en depressie nemen af.
In dit webinar komen Bram Bakker (Psychiater) Patty van ’t Hooft (docent PMT Hogeschool Windesheim), Emmy van Marrum (Psychomotorisch therapeut) en Roland Luykx (Fysiotherapeut en Runningtherapeut) aan het woord.

Gooi het in de groep biedt informatie en startdata van diverse cursussen in de regio Gooi en Vechtstreek.

Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief

Menu