Runningtherapie?

  1. Home
  2. Runningtherapie?

Hardlopen om je beter te voelen?
Somber, angstig, lusteloos, vermoeid, paniekerig of gestrest?
bewegend-breinWanneer je last hebt van deze symptomen kan hardlopen als middel ingezet worden om deze klachten te verminderen. Regelmatig (hard)lopen verbetert namelijk de lichamelijke én geestelijke conditie , zie ook www.bewegenvoorjebrein.nl.
Iedereen kan het: je hebt, behalve goede schoenen, geen speciale attributen nodig en je kunt het overal en op elk gewenst moment doen.
Hardlopen is dan ook voor ieder aan te raden, mits je het verstandig aanpakt. Veel mensen die zonder begeleiding zelf gaan hardlopen, lopen te hard van stapel met blessures en stoppen met lopen als gevolg. Het effect is uiteindelijk negatief: geen verbeterde mentale conditie en een teleurstelling rijker.
Daarom is het raadzaam onder begeleiding het hardlopen in te zetten om je mentale gesteldheid te gaan verbeteren. Ik leer je het risico op blessures tot een minimum terug te brengen door de juiste looptechniek en een verstandige opbouw. Tijdens de loopsessies coach ik je ook nog eens op andere terreinen om bijvoorbeeld je stresslevels te doen zakken of je vitaliteit te helpen vergroten.

Wat is runningtherapie?
Runningtherapie is het therapeutisch inzetten van een rustige duurloop onder begeleiding van een runningtherapeut als behandelvorm voor mensen met psychische klachten. Het is een therapievorm waarbij je met je lichaam bezig bent omwille van de positieve effecten op je (overbelaste) brein en daarmee op je psychisch welbevinden. Het is een therapievorm waarbij praten/coachen onderdeel vormt van het beweegprogramma. Om te starten met runningtherapie is het gelukkig niet nodig om ervaring of affiniteit met hardlopen te hebben.

Logo RunningtherapieIk ben aangesloten bij St.Runningtherapie Nederland, een keurmerk voor deskundig opgeleide runningtherapeuten.

Meer informatie over de negatieve effecten van chronische stress op ons brein en de positieve effecten van hardlopen op datzelfde brein vind je op Bewegen voor je brein.

Menu