‘Bescheiden vernieuwer’  –  Laudatio erelid Han Baeten  (2013)

Han is een innovatieve werker, met aandacht voor ontwikkelingen en verbindingen. Denkt strategisch, ziet kansen, opereert bescheiden. Is een volhouder die weet wat hij wil. Hij is duidelijk en directief – maar altijd zorgvuldig en respectvol.
In een tijd dat internet voor veel maatschappelijk werkers nog maar net goed en wel in beeld was, startte hij de site Groepsmaatschappelijkwerk.nl/ en wist in die periode met deze site meer mensen te binden dan de NVMW dit kon. Nog steeds is hij de drijvende kracht achter deze site, maar Han doet tevens hulpverlening via internet. Eens in de zoveel weken heeft hij dienst voor Klik voor Hulp.
Han is een grote aanwinst voor zijn beroepsvereniging, omdat hij zeer bereid was zijn initiatief te koppelen met de NVMW. Verbinden is een sleutelwoord dat past bij Han. Han werkt bij Versa Welzijn als algemeen maatschappelijk werker – met name voor ‘groepen’. Daarnaast is hij BMW’er en voorziet Versa Welzijn dus van een meer commerciële kant, zo heeft hij recentelijk nog een hele grote nieuwe klant voor Versa binnengehaald. Toen zijn leidinggevende dit succes aan haar management per mail verkondigde zei Han in alle bescheidenheid: “Dat doe je zeker omdat je manager bent.”

Naast zijn werk in loondienst is hij gestart met een eigen praktijk (‘loop jezelf beter’) waarin de dynamiek die Han in zich herbergt terug komt: als ‘loopcoach’ en ‘runchoach’ gaat hij er op uit met mensen en bekijkt op een actieve manier de vragen en problemen waar mensen met (burnout)klachten mee te maken hebben.
Han is volgens onze administratie lid sinds 1992 en actief betrokken bij de functiegroep BMW tot hij zijn eigen bedrijf startte. Daarnaast is Han nog steeds actief bij de werkgroep Groepswerk van de NVMW – die keer op keer met mooie bijeenkomsten en trainingen veel mensen weten te bereiken.
Han draagt de beroepsvereniging een warm hart toe – dat leidt soms tot goede, kritische vragen. Maar ook hier staat in zijn handelen de verbinding centraal. Han is een vernieuwer, die ondanks zijn bescheidenheid (of misschien juist daardoor) veel van zijn enthousiasme, kennis en ervaring weet over te brengen.

De hele vereniging en het bestuur van de NVMW zijn erg trots op Han en willen hem voor zijn tomeloze inzet voor de NVMW en het Groepswerk bedanken met het gouden speldje van ERELID !!! Bovendien krijgt hij een exclusieve litho van Peter van Hugten (1949) die al meer dan vijfentwintig jaar voor de Volkskrant tekent.

Van harte gefeliciteerd!!!!

Namens het bestuur, Lies Schilder

 

Menu